Kaposszerdahely község, település Somogy megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Kaposszerdahely község összefoglaló bemutatása

Kaposszerdahely község amely Somogy megyében található, területileg besorolva a Kaposvári járás és a Kadarkúti kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Bárdudvarnok településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Kaposvári Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 885 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 929 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 353 darab.

Postai irányítószáma 7476 és a vezetékes telefon körzetszáma 82, KSH statisztikai azonosítója pedig 06424. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 19' 30" északi szélesség és 17° 45' 51" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 19.5' északi szélesség és 17° 45.85' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.325° északi szélesség és 17.764167° keleti hosszúság.

Kaposszerdahely területéhez kapcsolódó településrészek

Alsótokaj külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 7476, KSH statisztikai azonosítója pedig 06424. Népessége mintegy 4 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Dózsatelep külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 4 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 7476, KSH statisztikai azonosítója pedig 06424. Népessége mintegy 10 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 17 darab.

Halaspuszta külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 7476, KSH statisztikai azonosítója pedig 06424.

Szőlőhegy külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 7476, KSH statisztikai azonosítója pedig 06424. Népessége mintegy 4 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 3 darab.

Kaposszerdahely község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Kaposszerdahely község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!