Kány község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Kány község összefoglaló bemutatása

Kány község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva az Encsi járás és az Encsi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Krasznokvajda településen található. Földhivatali ügyintézéshez az Encsi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 921 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 45 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 49 darab.

Postai irányítószáma 3821 és a vezetékes telefon körzetszáma 46, KSH statisztikai azonosítója pedig 25742. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 30' 87" északi szélesség és 21° 00' 93" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 31.45' északi szélesség és 21° 1.55' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.524167° északi szélesség és 21.025833° keleti hosszúság.

Kány területéhez kapcsolódó településrész

Csárdatanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 5 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 3821, KSH statisztikai azonosítója pedig 25742. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 4 darab.

Kány község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Kány község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!