Jákó község, település Somogy megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Jákó község összefoglaló bemutatása

Jákó község amely Somogy megyében található, területileg besorolva a Kaposvári járás és a Kadarkúti kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Nagybajom településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Kaposvári Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1669 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 644 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 245 darab.

Postai irányítószáma 7525 és a vezetékes telefon körzetszáma 82, KSH statisztikai azonosítója pedig 15927. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 20' 06" északi szélesség és 17° 33' 18" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 20.1' északi szélesség és 17° 33.3' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.335° északi szélesség és 17.555° keleti hosszúság.

Jákó területéhez kapcsolódó településrész

Jajgatópuszta külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 7525, KSH statisztikai azonosítója pedig 15927. Népessége mintegy 1 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Jákó község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Jákó község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!