Horvátlövő község, település Vas megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Horvátlövő község összefoglaló bemutatása

Horvátlövő község amely Vas megyében található, területileg besorolva a Szombathelyi járás és a Szombathelyi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Nyugat-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Pornóapáti településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Szombathelyi Járási Hivatal Földmérési és Földügyi Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 616 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 189 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 75 darab.

Postai irányítószáma 9796 és a vezetékes telefon körzetszáma 94, KSH statisztikai azonosítója pedig 12733. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 10' 84" északi szélesség és 16° 27' 68" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 11.4' északi szélesség és 16° 28.133333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.19° északi szélesség és 16.468889° keleti hosszúság.

Horvátlövő területéhez kapcsolódó településrész

Cierjedűlő külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 9796, KSH statisztikai azonosítója pedig 12733. Népessége mintegy 6 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Horvátlövő község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Horvátlövő község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!