Hollóháza község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Hollóháza község összefoglaló bemutatása

Hollóháza község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva a Sátoraljaújhelyi járás és a Sátoraljaújhelyi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Mikóháza településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 236 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 784 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 429 darab.

Postai irányítószáma 3999 és a vezetékes telefon körzetszáma 47, KSH statisztikai azonosítója pedig 31167. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 32' 54" északi szélesség és 21° 24' 81" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 32.9' északi szélesség és 21° 25.35' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.548333° északi szélesség és 21.4225° keleti hosszúság.

Hollóháza község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Hollóháza község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!