Gacsály község, település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Gacsály község összefoglaló bemutatása

Gacsály község amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, területileg besorolva a Fehérgyarmati járás és a Fehérgyarmati kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Rozsály településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Fehérgyarmati Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1982 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 963 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 298 darab.

Postai irányítószáma 4972 és a vezetékes telefon körzetszáma 44, KSH statisztikai azonosítója pedig 13727. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 55' 88" északi szélesség és 22° 45' 36" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 56.466667' északi szélesség és 22° 45.6' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.941111° északi szélesség és 22.76° keleti hosszúság.

Gacsály területéhez kapcsolódó településrészek

Szociális otthon külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gyógyintézet, kórház, szanatórium és fekvőbetegeket ellátó egyéb intézmény. Postai irányítószáma 4972, KSH statisztikai azonosítója pedig 13727. Népessége mintegy 160 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 0 darab.

Vasútállomás külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 4972, KSH statisztikai azonosítója pedig 13727.

Gacsály község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Gacsály község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!