Felsőtold község, település Nógrád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Felsőtold község összefoglaló bemutatása

Felsőtold község amely Nógrád megyében található, területileg besorolva a Pásztói járás és a Pásztói kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Mátraszőlős településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Pásztói Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1083 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 126 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 104 darab.

Postai irányítószáma 3067 és a vezetékes telefon körzetszáma 32, KSH statisztikai azonosítója pedig 33312. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 58' 09" északi szélesség és 19° 36' 72" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 58.15' északi szélesség és 19° 37.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.969167° északi szélesség és 19.62° keleti hosszúság.

Felsőtold területéhez kapcsolódó településrész

Kecskédpuszta külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 3067, KSH statisztikai azonosítója pedig 33312. Népessége mintegy 4 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Felsőtold község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Felsőtold község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!