Erk község, település Heves megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Erk község összefoglaló bemutatása

Erk község amely Heves megyében található, területileg besorolva a Hevesi járás és a Hevesi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Tarnaörs településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Hevesi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2168 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 930 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 350 darab.

Postai irányítószáma 3295 és a vezetékes telefon körzetszáma 36, KSH statisztikai azonosítója pedig 20118. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 36' 61" északi szélesség és 20° 04' 72" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 37.016667' északi szélesség és 20° 5.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.616944° északi szélesség és 20.086667° keleti hosszúság.

Erk területéhez kapcsolódó településrészek

Falualjadűlő külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3295, KSH statisztikai azonosítója pedig 20118. Népessége mintegy 2 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Kertaljadűlő külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3295, KSH statisztikai azonosítója pedig 20118. Népessége mintegy 5 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 4 darab.

Szőlőaljadűlő külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3295, KSH statisztikai azonosítója pedig 20118. Népessége mintegy 1 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Zaránkidűlő külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3295, KSH statisztikai azonosítója pedig 20118.

Erk község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Erk község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!