Darvas község, település Hajdú-Bihar megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Darvas község összefoglaló bemutatása

Darvas község amely Hajdú-Bihar megyében található, területileg besorolva a Berettyóújfalui járás és a Berettyóújfalui kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Zsáka településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Berettyóújfalui Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 4231 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 543 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 281 darab.

Postai irányítószáma 4144 és a vezetékes telefon körzetszáma 54, KSH statisztikai azonosítója pedig 14678. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 06' 09" északi szélesség és 21° 20' 34" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 6.15' északi szélesség és 21° 20.566667' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.1025° északi szélesség és 21.342778° keleti hosszúság.

Darvas területéhez kapcsolódó településrészek

Csiffmajor külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 4144, KSH statisztikai azonosítója pedig 14678. Népessége mintegy 6 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 4 darab.

Gátőrházak külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve erdőőrház, erdészlak, erdészház, útőrház, gátőrház, csatornaőrház stb.. Postai irányítószáma 4144, KSH statisztikai azonosítója pedig 14678. Népessége mintegy 11 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 3 darab.

Darvas község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Darvas község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!