Csertő község, település Baranya megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Csertő község összefoglaló bemutatása

Csertő község amely Baranya megyében található, területileg besorolva a Szigetvári járás és a Szigetvári kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Mozsgó településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Szigetvári Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1426 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 360 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 170 darab.

Postai irányítószáma 7900 és a vezetékes telefon körzetszáma 73, KSH statisztikai azonosítója pedig 13851. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 05' 60" északi szélesség és 17° 48' 20" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 6' északi szélesség és 17° 48.333333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.1° északi szélesség és 17.805556° keleti hosszúság.

Csertő területéhez kapcsolódó településrészek

Csertő vasútállomás külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 7900, KSH statisztikai azonosítója pedig 13851.

Szőlőhegy külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 7900, KSH statisztikai azonosítója pedig 13851. Népessége mintegy 10 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 4 darab.

Csertő község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Csertő község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!