Csabaszabadi község, település Békés megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Csabaszabadi község összefoglaló bemutatása

Csabaszabadi község amely Békés megyében található, területileg besorolva a Békéscsabai járás és a Békéscsabai kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Újkígyós településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Békéscsabai Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 3271 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 274 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 168 darab.

Postai irányítószáma 5609 és a vezetékes telefon körzetszáma 66, KSH statisztikai azonosítója pedig 34078. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 34' 55" északi szélesség és 20° 57' 18" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 34.916667' északi szélesség és 20° 57.3' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.581944° északi szélesség és 20.955° keleti hosszúság.

Csabaszabadi területéhez kapcsolódó településrész

Csabaszabadi külterület külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 5609, KSH statisztikai azonosítója pedig 34078. Népessége mintegy 87 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 57 darab.

Csabaszabadi község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Csabaszabadi község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!