Bükkszék község, település Heves megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Bükkszék község összefoglaló bemutatása

Bükkszék község amely Heves megyében található, területileg besorolva a Pétervásárai járás és a Pétervásárai kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Sirok településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez az Egri Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1530 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 710 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 420 darab.

Postai irányítószáma 3335 és a vezetékes telefon körzetszáma 36, KSH statisztikai azonosítója pedig 02963. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 59' 33" északi szélesség és 20° 10' 63" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 59.55' északi szélesség és 20° 11.05' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.9925° északi szélesség és 20.184167° keleti hosszúság.

Bükkszék területéhez kapcsolódó településrészek

Alsócsertanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 3335, KSH statisztikai azonosítója pedig 02963. Népessége mintegy 2 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 0 darab.

Répásitanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 3335, KSH statisztikai azonosítója pedig 02963.

Bükkszék község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Bükkszék község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!