Balatonakarattya község, település Veszprém megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Balatonakarattya község összefoglaló bemutatása

Balatonakarattya község amely Veszprém megyében található, területileg besorolva a Balatonalmádi járás és a Balatonalmádi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Balaton turisztikai régióhoz és a Balaton turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Közép-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Balatonfőkajár településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Veszprémi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2139 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 831 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 468 darab.

és a vezetékes telefon körzetszáma 88, KSH statisztikai azonosítója pedig 34421. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 01' 87" északi szélesség és 18° 00' 72" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 2.45' északi szélesség és 18° 1.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.040833° északi szélesség és 18.02° keleti hosszúság.

Balatonakarattya község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Balatonakarattya község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!