Tiszagyulaháza község, település Hajdú-Bihar megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Tiszagyulaháza község összefoglaló bemutatása

Tiszagyulaháza község amely Hajdú-Bihar megyében található, területileg besorolva a Hajdúnánási járás és a Polgári kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Tisza-tó turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Hajdúnánás településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Hajdúböszörményi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2078 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 683 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 341 darab.

Postai irányítószáma 4097 és a vezetékes telefon körzetszáma 52, KSH statisztikai azonosítója pedig 30845. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 56' 42" északi szélesség és 21° 08' 68" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 56.7' északi szélesség és 21° 9.133333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.945° északi szélesség és 21.152222° keleti hosszúság.

Tiszagyulaháza területéhez kapcsolódó településrészek

Gátőrház külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve erdőőrház, erdészlak, erdészház, útőrház, gátőrház, csatornaőrház stb.. Postai irányítószáma 4097, KSH statisztikai azonosítója pedig 30845. Népessége mintegy 4 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Sétáló út külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 4097, KSH statisztikai azonosítója pedig 30845. Népessége mintegy 2 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Tiszagyulaháza község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Tiszagyulaháza község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!