Taktabáj község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Taktabáj község összefoglaló bemutatása

Taktabáj község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva a Tokaji járás és a Tokaji kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Bodrogkeresztúr településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Szerencsi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1682 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 632 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 216 darab.

Postai irányítószáma 3926 és a vezetékes telefon körzetszáma 47, KSH statisztikai azonosítója pedig 03708. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 03' 83" északi szélesség és 21° 18' 72" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 4.383333' északi szélesség és 21° 19.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.073056° északi szélesség és 21.32° keleti hosszúság.

Taktabáj területéhez kapcsolódó településrész

Szarkatanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve erdőőrház, erdészlak, erdészház, útőrház, gátőrház, csatornaőrház stb.. Postai irányítószáma 3926, KSH statisztikai azonosítója pedig 03708. Népessége mintegy 2 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Taktabáj község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Taktabáj község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!