Szamosújlak község, település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Szamosújlak község összefoglaló bemutatása

Szamosújlak község amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, területileg besorolva a Fehérgyarmati járás és a Fehérgyarmati kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Cégénydányád településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Fehérgyarmati Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 527 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 354 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 195 darab.

Postai irányítószáma 4734 és a vezetékes telefon körzetszáma 44, KSH statisztikai azonosítója pedig 31273. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 55' 04" északi szélesség és 22° 35' 24" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 55.066667' északi szélesség és 22° 35.4' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.917778° északi szélesség és 22.59° keleti hosszúság.

Szamosújlak területéhez kapcsolódó településrészek

Gátőrház külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 4734, KSH statisztikai azonosítója pedig 31273. Népessége mintegy 4 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Sándortanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 4734, KSH statisztikai azonosítója pedig 31273.

Szamosújlak község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Szamosújlak község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!