Pakod község, település Zala megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Pakod község összefoglaló bemutatása

Pakod község amely Zala megyében található, területileg besorolva a Zalaszentgróti járás és a Zalaszentgróti kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Nyugat-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Kehidakustány településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Zalaszentgróti Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1255 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 855 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 351 darab.

Postai irányítószáma 8799 és a vezetékes telefon körzetszáma 83, KSH statisztikai azonosítója pedig 24271. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 57' 50" északi szélesség és 17° 00' 27" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 57.833333' északi szélesség és 17° 0.45' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.963889° északi szélesség és 17.0075° keleti hosszúság.

Pakod területéhez kapcsolódó településrészek

Átó külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 8799, KSH statisztikai azonosítója pedig 24271. Népessége mintegy 1 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 5 darab.

Borbáshegy külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 8799, KSH statisztikai azonosítója pedig 24271. Népessége mintegy 4 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 7 darab.

Endesmajor külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 8799, KSH statisztikai azonosítója pedig 24271. Népessége mintegy 9 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Pakodhegy külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 8799, KSH statisztikai azonosítója pedig 24271. Népessége mintegy 22 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 17 darab.

Pakod község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Pakod község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!