Nemesvid község, település Somogy megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Nemesvid község összefoglaló bemutatása

Nemesvid község amely Somogy megyében található, területileg besorolva a Marcali járás és a Marcali kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Somogyzsitfa településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Marcali Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1838 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 722 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 321 darab.

Postai irányítószáma 8738 és a vezetékes telefon körzetszáma 85, KSH statisztikai azonosítója pedig 17561. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 29' 42" északi szélesség és 17° 15' 18" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 29.7' északi szélesség és 17° 15.3' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.495° északi szélesség és 17.255° keleti hosszúság.

Nemesvid területéhez kapcsolódó településrészek

Kisvid külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 8738, KSH statisztikai azonosítója pedig 17561. Népessége mintegy 50 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 31 darab.

Szekeresmalom külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve erdőőrház, erdészlak, erdészház, útőrház, gátőrház, csatornaőrház stb.. Postai irányítószáma 8738, KSH statisztikai azonosítója pedig 17561.

Nemesvid község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Nemesvid község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!