Kávás község, település Zala megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Kávás község összefoglaló bemutatása

Kávás község amely Zala megyében található, területileg besorolva a Zalaegerszegi járás és a Zalaegerszegi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Nyugat-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Zalaszentgyörgy településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Zalaegerszegi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 664 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 261 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 99 darab.

Postai irányítószáma 8994 és a vezetékes telefon körzetszáma 92, KSH statisztikai azonosítója pedig 32063. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 51' 78" északi szélesség és 16° 42' 66" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 52.3' északi szélesség és 16° 43.1' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.871667° északi szélesség és 16.718333° keleti hosszúság.

Kávás területéhez kapcsolódó településrész

Iskolaköz utca külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 8994, KSH statisztikai azonosítója pedig 32063. Népessége mintegy 1 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Kávás község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Kávás község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!