Csengersima község, település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Csengersima község összefoglaló bemutatása

Csengersima község amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, területileg besorolva a Csengeri járás és a Csengeri kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Csenger településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Mátészalkai Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2380 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 778 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 303 darab.

Postai irányítószáma 4743 és a vezetékes telefon körzetszáma 44, KSH statisztikai azonosítója pedig 24095. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 03' 31" északi szélesség és 22° 47' 72" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 3.516667' északi szélesség és 22° 48.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.058611° északi szélesség és 22.803333° keleti hosszúság.

Csengersima területéhez kapcsolódó településrész

Nagygéc külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 4743, KSH statisztikai azonosítója pedig 24095. Népessége mintegy 10 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 5 darab.

Csengersima község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Csengersima község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!